Aktuální článek
Pacientská organizace United Patients Group vyzývá k novému výzkumu účinku konopných výtažků při léčbě rakoviny

Pacientská organizace United Patients Group vyzývá k novému výzkumu účinku konopných výtažků při léčbě rakoviny

  • United Patients Group poukazuje na rostoucí množství důkazů, které ukazují, že extrakty z konopí zabíjejí rakovinné buňky, a vyzývá vlivné osobnosti k financování klinických studií s tímto potenciálním lékem na rakovinu. Současně vyzývá státní i federální regulační agentury k umožnění a usnadnění tohoto výzkumu.

Skupina United Patients Group zveřejnila výzvu k výzkumu účinků konopných výtažků při léčbě rakoviny, neboť existuje stále více jasných důkazů o tom, že konopí má u lidí protirakovinné účinky. Zároveň naléhá na známé filantropy a další osobnosti hledající inovativní způsoby léčby rakoviny, aby pomohli financovat klinické studie, které potvrdí schopnost konopných extraktů zabíjet rakovinné buňky.

„Řada nedávných studií ukazuje, že léčebné konopí dokáže daleko více než jen zlepšovat symptomy choroby u pacientů – ve skutečnosti může jít o lék na rakovinu jako takovou,“ uvádí John Malanca, zakladatel a ředitel organizace United Patients Group, která se věnuje šíření důvěryhodných zpráv a hájení pacientů užívajících léčebné konopí. „Federální vláda přesto tyto studie ignoruje a odmítá výzkum v této oblasti financovat (přestože je držitelem patentu na konopí jako léčebný přípravek – US Patent #6630507). Proto vyzýváme všechny, kteří se věnují zachraňování životů, aby pomohli nastartovat další výzkum těchto látek s obrovským léčebným potenciálem.“

„Filantropové, potřebujeme vaši pomoc pro urychlení tohoto výzkumu. Vláda odmítá vidět to, co je již zřejmé: že konopné výtažky mohou zabíjet rakovinné buňky. Proto žádáme osobnosti, jako jsou například Sir Richard Branson, Sara Blakelyová, John Paul DeJoria, Ted Turner, George Lucas, Bill Gates, Michael Ashcroft, Dan a Jennifer Gilbertovi a další vlivné zastánce lidského zdraví, aby financovali rigorózní vědecký výzkum těchto látek, které mohou potenciálně zachránit milióny životů,“ naléhá Malanca.

Nedávný příspěvek na blogu UnitedPatientsGroup.com nazvaný „Léčba terminální akutní lymfoblastické leukémie konopným výtažkem“ shrnuje několik průlomových studií, které ukazují, že jisté složky konopí ničí a zabíjejí rakovinné buňky. Mezi tyto studie patří následující:

  • Článek z roku 2013 v žurnálu Case Reports in Oncology popisující případ čtrnáctileté dívky s lymfoblastickou leukémií. Tradiční léčba v jejím případě selhala, a proto začala užívat konopný výtažek. Počet leukemických nádorových buněk u ní za něco málo přes měsíc prudce poklesl z 347 000 na 300. Pacientka bohužel přesto zemřela na následky vedlejších účinků předchozí chemoterapie a ozařování.
  • Studie z roku 2011 publikovaná v oficiálním žurnálu Mezinárodní společnosti pro dětskou neurochirurgii Child’s Nervous System, zjistila souvislost mezi inhalováním konopí a regresí mozkového nádoru u dvou dospívajících pacientů. Oba pacienti měli reziduální nádory z pilocytického astrocytomu a inhalování konopí po dobu tří let vedlo k „úplné regresi“ bez souběžného použití jiné léčby.
  • Četné studie na zvířatech ukazují, že tetrahydrokanabinol (THC) – hlavní účinná složka konopí – potlačuje růst rakovinných buněk a způsobuje jejich odumírání včetně rakoviny mozku, prostaty, tlustého střeva a konečníku a u leukémie.
  • Jiné studie na zvířatech ukázaly, že i další kanabinoid nazývaný kanabidiol (CBD) dokáže zabíjet různé druhy rakovinných buněk, což podle těchto studií mimo jinénaznačuje, že jednotlivé kanabinoidy působí společně a vytváří synergický protirakovinný efekt.

    Neoficiální důkazy neuvěřitelných léčebných schopností konopí jsou velmi přesvědčivé. Dr. Stanley Rutner se po zahájení každodenního užívání konopného výtažku dostal ze stavu, kdy mu lékaři dávali 10 dní života, do stavu „žádné známky rakoviny“.

    Čtyřletý chlapec s nádorem mozku Cash Hyde byl několikrát na pokraji smrti zachráněn konopným výtažkem, nicméně nakonec stejně zemřel, když jeho rodina nedokázala kvůli prohibičním zákonům sehnat dostatek výtažku pro pokračování léčby.

    Stovky dalších případů přinesly podobné výsledky.

Řada nedávných studií ukazuje, že léčebné konopí dokáže daleko více než jen zlepšovat symptomy choroby u pacientů.

Toto ohromující množství důkazů o schopnostech konopí léčit rakovinu vedlo lékaře k požadavkům na další výzkum. Dr. Yadenver Singh a Dr. Mansoor Foroughi, autoři výše zmiňovaných studií v magazínech Case Reports in Oncology a Child’s Nervous System, z nichž druhý jmenovaný je držitelem Braakmanovy ceny za rok 2013 udělované Evropskou asociací neurochirurgů, svorně tvrdí, že je potřeba provedení klinických studií.

Ikona izraelského výzkumu konopí Dr. Raphael Mechoulam, který v roce 1964 objevil tetrahydrokanabinol (THC) a jehož laboratoř (i díky jeho českému kolegovi Dr. Lumíru Hanušovi – pozn. překl.) v roce 1992 objevila první endokanabinoid anandamid, přesvědčeně tvrdí, že by takové studie „měly být naplánovány a provedeny co možná nejdříve.

K požadavku na výzkum se připojil mezi jinými i odborný klinický asistent pro hospicy a paliativní medicínu pro rok 2014–2015 v Klinickém centru amerického Národního institutu pro zdraví dr. Sunil Aggarwal.

„Pro dobro celého lidstva žádáme vlivné osobnosti, které prokazují svou oddanost problematice snižování lidského utrpení, aby vystoupily a pomohly financovat tyto klinické studie, přičemž vlády žádáme, aby tento tolik důležitý výzkum umožnily a podpořily,“ vyzval Malanca.

O UnitedPatientsGroup.com

UnitedPatientsGroup.com je diskrétní, bezpečný a profesionální online zdroj informací o léčebném konopí pro současné i budoucí pacienty, pečovatele a profesionály v odvětví léčebného konopí. Zatímco většina online stránek o léčebném konopí se zaměřuje na pacienty, kteří již s léčebným konopím mají nějaké zkušenosti, webové stránky UnitedPatientsGroup.com jsou vyčerpávajícím a snadno použitelným informačním zdrojem pro lidi každého věku a úrovně zkušeností od začínajících uživatelů léčebného konopí po zkušené odborníky v tomto oboru. Sekce Novinky, Zdroje a Blogy seznámí nové pacienty s plusy a mínusy léčby konopím a současně napomohou zkušeným profesionálům sledovat nejnovější vývoj v oblasti THC a CBD terapie.

Zdroj: www.prweb.com

Překlad: Michal Řehák

Nahoru
Je vám více než 18 let?
Tak pojďte dál!