Aktuální článek
Vaříme s konopím – Indické mléčné karamelky

Vaříme s konopím – Indické mléčné karamelky

Redakce
  • Máte chuť na něco sladkého? V tom případě vyzkoušejte náš recept na Indické mléčné karamelky.

Suroviny:

300 g mouky

2 l plnotučného mléka

2–3 g hašiše nebo trávy

100 ml smetany

100 g cukru

2 polévkové lžíce másla

4 polévkové lžíce mletých ořechů
(například kešu nebo lískových oříšků)

Doporučené množství hašiše:

3 g pro přípravu 60 kusů

0,05 g na karamelu  (kuličku o průměru cca. 1,5 cm)

Příprava:

Mléko uveďte do varu ve velkém, těžkém hrnci na prudkém plameni. Neustále míchejte, aby se mléko nepřipálilo. Poté zmírněte plamen na střední úroveň tak, aby se mléko mírně vařilo a nevzkypovalo. Pravidelně ho míchejte širokou dřevěnou vařečkou nebo stěrkou. Když začne mléko houstnout, musíte míchat častěji. Jakmile se z mléka začne stávat kaše a vařečka při míchání zanechává stopu, přidejte najemno nadrcený hašiš nebo trávu a také smetanu, cukr a máslo.

Pokračujte ve vaření kaše za neustálého míchání, dokud není kaše tak tuhá, že ulpívá na vařečce. Poté kaši sundejte ze sporáku a rozetřete na plech nebo na tác tak, abyste získali přibližně centimetrovou vrstvu. Jakmile hmota vychladne, rozřezejte je na malé kousky, obalte v mletých oříškách a nechte chvilku uležet.

Nahoru
Je vám více než 18 let?
Tak pojďte dál!