Aktuální článek
Pečeme s konopím: Konopný makovec

Pečeme s konopím: Konopný makovec

Redakce
  • Recept je z knihy Kathrin Gebhardtové Pečeme s konopím, která vyšla v nakladatelství Volvox Globator.

Ingredience

100 g másla
3 g hašiše
100 g cukru
4 vejce
20 g kandované pomerančové kůry
špetka soli
troška práškové skořice
80 g mletého máku (makových semínek)
20 g mletých konopných semínek

Doporučené množství hašiše

3 g pro 12 kousků
0,4 g na kousek

Postup přípravy

1. Rozpusťte 50 gramů másla. Nahřejte hašiš, nadrolte ho a rozpusťte v másle. Vmíchejte zbytek másla a následně 50 gramů cukru a 4 vaječné žloutky, až je směs krémová.

2. Smíchejte kandovanou pomerančovou kůru, špetku soli a skořice, maková a konopná semínka a vše přidejte do máslové směsi.

3. Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia.

4. Našlehejte čtyři vaječné bílky se zbytkem cukru a špetkou soli, až je směs dosti tuhá, a opatrně přimíchejte do makové směsi. Rovnoměrně naplňte připravenou formu s odnímatelným dnem o průměru 24 cm, vymazanou máslem a vysypanou strouhankou, a pečte asi 40 minut.

Nahoru
Je vám více než 18 let?
Tak pojďte dál!