Aktuální článek
Vaříme s konopím: Slaný konopný koláč

Vaříme s konopím: Slaný konopný koláč

Redakce
  • Recept je z knihy Kathrin Gebhardtové Pečeme s konopím, která vyšla v nakladatelství Volvox Globator.

Ingredience

300 g lístkového těsta (hluboce zmrazeného, nebo ještě lépe čerstvého)
100 g cibule
trochu másla
5 g najemno nadrcené trávy
600 g čerstvého taveného smetanového sýru
2 kávové lžičky rajského protlaku
1 špetka soli
pepř
paprika
trochu citrónové šťávy
špetka cukru
Worcester omáčka
2 stroužky česneku
16 ředkviček

Doporučené množství trávy

5 g pro přípravu 15 kusů
0,3 g na kus

Postup přípravy

Vyválejte lístkové těsto, až je pěkně tenké, a vykrojte dvě vrstvy s průměrem 20 cm. Pekáč pokryjte papírem na pečení nebo navlhčete studenou vodou. Položte na něj těsto a nechte asi 20 minut uležet.

Mezitím předehřejte troubu na 220 stupňů Celsia. Pečte v prostřední pozici trouby po dobu 15 minut.

Cibulku nakrájejte najemno a poduste v trošce másla. Přidejte najemno nadrcenou trávu, promíchejte a sundejte ze sporáku. Smíchejte 300 gramů smetanového sýru s rajským protlakem a s cibulí a pak podle gusta přidejte koření a dochucovadla. Směsí potřete první vrstvu těsta. Druhou vrstvu položte navrch a lehce přimáčkněte. Smíchejte česnek s 250 gramy smetanového sýru a opět podle gusta přidejte koření. Touto směsí potřete povrch dortu.

Pro nazdobení nakrájejte dort na 16 kousků. Zbytek sýra dejte do zdobícího pytlíku na těsto a na každý kousek vymáčkněte růžičku. Navrch každého kousku položte ředkvičku.

Nahoru
Je vám více než 18 let?
Tak pojďte dál!