Aktuální článek
Drogová poradna: Piko a tráva

Drogová poradna: Piko a tráva

  • Ve spolupráci s online drogovou poradnou (www.drogovaporadna.cz), kterou spravuje tým zkušených odborníků o. s. Sananim.

Jaké účinky má marihuana smíchaná s perníkem?

Zdravím Vás.

Kombinace zmíněných psychoaktivních látek je vždy sázkou do loterie. Účinky mohou záviset nebo se odvíjet od mnoha faktorů, jako je množství užitých drog, jejich kvalita, zejména pak nastavení každého jednotlivce, od momentální fyzické a psychické kondice, po vrozené předpoklady k zejména psychickým poruchám, které se ale zatím vůbec nemusely projevit. Jednoho člověka může tato kombinace „zklidnit a usadit“, jiného vybičovat k šílenostem.

Jisté je, že při kombinaci metamfetaminu a THC existuje vždy zvýšené riziko toxické psychózy, která se, kromě jiného, může projevovat paranoidními stavy – „stíhami“, bludy, nepříjemnými halucinacemi všeho druhu, a také není vzácností, že se člověku udělá fyzicky tak zle, že může mít pocit, že umírá. Pak nesejde až tolik na tom, jestli jde o blud, nebo reálnou zdravotní potíž, protože v obou případech může příběh končit smrtí. V prvním, vzácnějším případě, zejména pokud jde o požití vyšších dávek, může člověk zemřít na selhání některých orgánů, poškození cévního systému nebo udušení, v druhém případě si člověk může ublížit sám, sebevraždy nejsou ničím výjimečným.

Při toxické psychóze nezřídka člověk dokáže ublížit lidem, často i těm nejbližším, a může napáchat řadu škod na majetcích.

Doporučuji Vám tedy se raději kombinaci nejen těchto dvou, ale jakýchkoli drog, včetně alkoholu, vyhnout. Stačí Vám to takto?

Nahoru
Je vám více než 18 let?
Tak pojďte dál!