Recept na raketový úspěch je přitom neuvěřitelně jednoduchý. Svým zákazníkům začal nabízet jídelní lístek spojený s účinky konopí. Pokrmy jsou zatím sice dostupné jen oproti lékařskému předpisu, nicméně kuchařské umění je minimálně ve veřejném prostoru již nyní pozvednuto na úplně jiný level. Jako první si toho všiml server International Bussines Time, který v nabídce mezi tradičními bylinami a kořením objevil také aktivní marihuanu.
Šéfkuchař Chris Sayegh, který za nápadem stojí, k tomu řekl: „Beru to jako docela sofistikovaný zážitek a není podstatné, jestli se u večeře uvolníte alkoholem, nebo konopím. S každým polknutím se vám postupně mění chemie v mozku a chuť jídla vnímáte naprosto odlišně než třeba před pěti minutami,“ vysvětluje. Během přípravy specialit používá jak sušinu, tak například psychoaktivní konopný olej a mezi konvenčními kuchyňskými roboty nechybí samozřejmě ani moderní vaporizéry. Strávníci si tak můžou pochutnat na gnocchi s mrkví s konopnou omáčkou, konopný steak na červeném víně a široké spektrum dezertů, v nichž se snoubí konopí například s kokosem nebo čokoládou.
Další zprávy ze světa konopí najdete v Legalizaci č. 36. Magazín je k dostání zde, seženete ho ale také v běžné distribuční síti nebo v elektronické podobě za 69 Kč. Za zvýhodněnou cenu 42 Kč si můžete Legalizaci také předplatit a navíc si vybrat jeden ze zajímavých dárkových balíčků!