Konopné pesto
1 svazek bazalky
1g konopí (samozřejmě bez stonků)
10g másla
100g piniových oříšků (semínek)
70g najemno nastrouhaného parmezánu
3 stroužky česneku
¼ l olivového oleje
Vysušte piniové oříšky, osmahněte je na pánvi a nechte vychladnout. Nadrolte trávu najemno a při velmi nízké teplotě namočte v másle. Také nechte vychladnout. Pomocí mixéru nebo mlýnku rozemelte piniové oříšky, trávové máslo, natrhané bazalkové listy a stroužky česneku, až získáte trávově zelenou kaši. Přidejte najemno nastrouhaný parmezán a přidáním olivového oleje vytvořte pastu. Podle gusta přidejte sůl a pepř.
Tip: Pesto vydrží déle uskladněné ve skleněné nádobě, přelité vrstvou olivového oleje!
Zdroj: Kathrin Gebhardt: The high art of baking with hemp, www.hempasspice.net