Aktuální článek
Problematika využívání konopí v medicíně na Cannafestu

Problematika využívání konopí v medicíně na Cannafestu

  • Veletrh konopí a léčivých bylin Cannafest je doslova za dveřmi, na Výstavišti v Praze Holešovicích se bude konat od 11. – 13.listopadu 2016. Již tradičně tvoří jeho významnou část odborná konference s mezinárodním renomé.

Novinky v oblasti výzkumu představí na Cannafestu již tradičně doc. Lumír Hanuš společně s dalšími odborníky věnujícími se problematice využívání konopí v medicíně. Z Izraele do Prahy dorazí například Dr. Yehuda Baruch nebo prof. Oded Šosejov. Účast na veletrhu potvrdili také mikrobiolog Dr. Robert Melamede ze Spojených států, který na veletrhu vystoupí s přednáškou na téma praktické léčby konopným výtažkem. Stejné problematice se budou věnovat rovněž Slovinci Dean Herenda a aktivista Božidar Radišič, kteří budou prezentovat výsledky lékařské studie o působení konopného oleje na rakovinu mozku (10 úspěšných plně zdokumentovaných kazuistik léčby glioblastomu). Američanka Corrie Yelland bude mluvit o svých čtyřech letech v remisi z rakoviny a o mnoha tisících dalších lidí, jimž pomohla a poradila v průběhu let. Z témat, kterým se bude konference dále věnovat, lze jmenovat například semináře o využití CBD, o pěstování, právu a legislativě u nás i ve světě.

Vzpomínka na Howarda Markse

„Letos v dubnu nás opustil Howard Marks, který celý život usiloval o popularizaci, využití i legalizaci konopí. Howard Marks neboli Mr. Nice patřil k pravidelným účastníkům Cannafestu – byl to jeden z jeho nejoblíbenějších festivalů, takže se sem rád vracel. Návštěvníci měli možnost několikrát navštívit jeho přednášky a osobně si s ním popovídat. Rádi bychom mu vzdali na veletrhu hold, a to formou ukázek jeho nahrávek. Rovněž připravujeme pietní místo s knihou pro vzkazy,” říká ředitel veletrhu Lukáš Běhal.

Generálními partnery veletrhu pro rok 2016 jsou holandská rodinná semenná banka s dlouholetou tradicí Barney’s Farm, tradiční výrobce hnojiv a výživy pro rostliny Advanced Hydroponics of Holland a výrobce zakázkových papírků a filtrů Prague Filters & Papers.

Vstupenky na veletrh jsou k dostání v předprodeji v síti Ticketportal. Veškeré informace o veletrhu najdete na www.cannafest.com

Nahoru
Je vám více než 18 let?
Tak pojďte dál!