Aktuální článek
Vaříme s konopím – Trávové pizza vdolky

Vaříme s konopím – Trávové pizza vdolky

Redakce

Trávové pizza vdolky (3 listy)


Doporučené množství trávy:

0.6g pro přípravu 12 kousků
cca. 0.05g na vdolek
130g pšeničné mouky
100 ml vlažného mléka
20g čerstvých kvasnic nebo půl balení sušených kvasnic

Z těchto ingrediencí zadělejte základ těsta a nechte 8 minut uležet.

Pro přípravu výsledného těsta:

100g špaldové nebo pšeničné mouky
20g kukuřičné mouky
1 vaječný žloutek
2 polévkové lžíce olivového oleje
1 kávová lžička soli

Ke základu přidejte tyto ingredience a uhněste hladké kvasnicové těsto. Je-li těsto příliš tuhé, přidejte trochu vody. Nechte uležet dalších 10 minut.

Pro přípravu náplně:

3 polévkové lžíce rajského protlaku
1 velká cibule
1 paprika a/nebo fenykl
celer (cca. 70g)

Volitelně:

trochu tuňáka nebo salámu
2 polévkové lžíce másla
0.6g nadrcené trávy

Koření:

trochu oregána, papriky, soli, pepře a chilli

Volitelně:

čerstvý zázvor a/nebo česnek

Pro posypání:

směs 70g strouhaného sýru (např. ementálu) a 30g strouhaného parmezánu

Vložte máslo do hrnce a lehce v v něm na mírném plameni poduste trávu. Zeleninu nakrájejte na co možná nejmenší kousíčky a přidejte do trávového másla. Nechte vychladnout. Rajský protlak smíchejte s kořením a přidejte trošku olivového oleje.

Kvasnicové těsto vyválejte do tvaru obdélníku (rozměr cca. 36 x 13 cm). Polévkovou lžící naneste na těsto kořeněný rajský protlak. Poté na povrch rozložte zeleninu. Srolujte podle delší strany a výsledný špalík rozkrájejte na 3 cm široké kousky. Tyto „pizza šneky“ rozprostřete ve tvaru vdolečků a na povrchu posypte sýrem. Nechte odstát dalších 8 minut.

Vdolky pečte v prostřední pozici předehřáté trouby při teplotě 220 stupňů Celsia po dobu 10 minut.

Zdroj: Kathrin Gebhardt: The high art of baking with hemp, www.hempasspice.net

Nahoru
Je vám více než 18 let?
Tak pojďte dál!