Aktuální článek
Flashback: Konopný resort

Flashback: Konopný resort

  • Zajímavý projekt, který má velice slušnou šanci konkurovat hazardnímu byznysu v indiánských rezervacích, se nedávno zrodil v Jižní Dakotě. Příslušníci siouxského kmene Santíů totiž v létě podle serveru Healthiusa.com oznámili, že na jejich území se vší pravděpodobností vyroste první americký marihuanový rezort.

Ačkoli ve státě zatím konopí oficiálně povolené není, Ministerstvo spravedlnosti Spojených států amerických již vydalo prohlášení, v němž garantuje, že nebude za držení a distribuci marihuany americké původní obyvatele na vlastním území soudně stíhat. „Přáli bychom si vybudovat hřiště pro dospěláky, kteří by se u nás mohli pobavit i legálně uvolnit. Marihuana je prokazatelně léčivá bylina a nikde jinde v v Americe něco podobného jako zde nenajdete,“ řekl novinářům kmenový náčelník Anthony Reider. Přestože se zdá, že po výjimce z federálních zákonů všechno půjde jako po másle, realizace ani zdaleka tak jednoduchá není. Úřady Jižní Dakoty se záměru všemi prostředky tvrdě brání a již nyní nastavují poměrně striktní pravidla. Marihuana nesmí opustit hranice státu, prodávat se bude moci pouze jednogramové balení a mimo rezervaci zůstane její držení do 56 gramů přestupkem, který lze potrestat tisícidolarovou jednorázovou pokutou nebo až rokem v nápravném zařízení.

Další zprávy ze světa konopí najdete v Legalizaci č. 37. Magazín je k dostání zde, seženete ho ale také v běžné distribuční síti nebo v elektronické podobě za 69 Kč. Za zvýhodněnou cenu 42 Kč si můžete Legalizaci také předplatit a navíc si vybrat jeden ze zajímavých dárkových balíčků!

Nahoru
Je vám více než 18 let?
Tak pojďte dál!