Aktuální článek
Vaříme s konopím: Plátky „Supergrass“

Vaříme s konopím: Plátky „Supergrass“

Redakce
  • Pocta skvělému filmu Supergrass Patricka Duvala. Upečte si křupavou dobrotu s vůní konopí!

Doporučené množství trávy:

6 g pro přípravu cca 120 plátků
cca 0,05 g na plátek

Pro přípravu pekáče o rozměrech 36 x 30 cm

  • 250 g másla
  • 125 g cukru
  • špetka soli
  • šťáva z ½ citrónu
  • 4 polévkové lžíce vody
  • 500 g mouky

Pro přípravu náplně

  • 20 g másla
  • 6 g najemno nadrcené trávy
  • 100 g medu
  • troška citrónové šťávy
  • 1 vaječný žloutek
  • 30 ml smetany
  • 250 g pražených mletých konopných semínek
  • 100 g nasekaných vlašských ořechů nebo mletých slunečnicových semínek
  • 100 g rozinek naložených v amarettu

Pro přípravu polevy

  • 200 g práškového cukru
  • 2 kávové lžičky amaretta

Zadělejte dohromady máslo, cukr, dochucovadla a vodu, poté vmíchejte mouku a nechte těsto hodinu uležet na chladném místě. Pro přípravu náplně rozpusťte máslo a krátce v něm poduste trávu. Přidejte med a citrónovou šťávu. Jakmile náplň vychladne, vmíchejte vaječný žloutek a smetanu. Poté vmíchejte konopná semínka, ořechy nebo slunečnicová semínka a rozinky. Předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia.

Vyválejte polovinu těsta a vložte na pekáč pokrytý papírem na pečení. Potřete náplní a navrch položte druhou polovinu těsta. Na povrchu udělejte několik děr a vcelku pečte v prostřední pozici předehřáté trouby, dokud koláč nezíská zlatohnědou barvu.

Pro přípravu polevy smíchejte práškový cukr a amaretto a směsí potřete vychladlý koláč. Koláč nakrájejte na plátky o rozměrech asi 2 x 4 cm.

Recept je z knihy Kathrin Gebhardtové Pečeme s konopím, která vyšla v nakladatelství Volvox Globator.

Nahoru
Je vám více než 18 let?
Tak pojďte dál!