Aktuální článek
Tip na knihu: Extáze

Tip na knihu: Extáze

  • Další bestseller autora Trainspottingu obsahuje povídky plné krutosti, hrubosti, kýčovitosti, sexu, drog, taneční hudby, vtipu a punkové morálky.

Tři povídky o chemické lásce. Všechny postavy jsou velmi dobře vykresleny a Welsh se dotýká i témat, která jsou Velké Británii bližší možná víc než kterékoli jiné evropské zemi – nacionalismu, života na drogách, sociální nejistoty.

Knihu si můžete objednat v
e-shopu Legalmarket.cz za 179 Kč.

O autorovi: britský spisovatel Irvine Welsh se narodil v roce 1958 ve skotském městečku Leith, které bylo přičleněno k Edinburghu. Sotva v 16 letech opustil školu, zapadl v 70. letech do londýnské punkové scény, vystřídal řadu zaměstnání, hrál (prý špatně) v několika kapelách a aktivně se zajímal o drogy (včetně heroinu).

“Pokaždé, když jsem se vrátil domů na sídliště v Edinburghu, byl někdo po smrti – kvůli HIV. Tak jsem začal psát, abych pochopil smysl toho všeho,” řekl.

Kritici Welshův literární styl a náměty přirovnávali k umění Williama S. Burroughse – toho však do doby než začal sám psát Welsh nikdy nečetl. Za svou inspiraci považuje punk v provedení Iggyho Popa.

Nakladatelství: Pragma, Praha 2001
Počet stran, formát: 270 str., 21×13 cm
Vazba: pevná papírová vazba
Cena: 179 Kč 

Úplnou nabídku titulů najdete v e-shopu Legalmarket.cz

Nahoru
Je vám více než 18 let?
Tak pojďte dál!