Aktuální článek
High Tech 50

High Tech 50

  • Přinášíme vám tři čerstvé redakční tipy na šikovné vynálezy, které vám zpříjemní život s konopím.

Growduino V2

Po několika letech vývoje se objevuje Growduino V2, nová a mnohem propracovanější verze přístroje pro manuální i automatické, lokální i vzdálené řízení klimatu a ovládání přístrojů v uzavřených pěstírnách. Měří vše od teploty a vlhkosti přes hladinu a teplotu zálivky až po intenzitu světla, EC, pH a CO2. Umožňuje nastavovat nespočet parametrů, ovládat světla, větrání, zvlhčování, závlahu, ale i méně tradiční doplnění a ohřev zálivky, topení, odvlhčování a v neposlední řadě i dávkování CO2. Vše přehledně v grafech v prohlížeči. Svoji pěstírnu můžete sledovat a ovládat třeba z druhého konce světa i přes telefon nebo tablet. E-mailem dostáváte oznámení, když něco není v pořádku, což žádný standardní přístroj neumožňuje. Growduino V2 má samozřejmě SSL zabezpečenou komunikaci, přihlašujete se s heslem, nikdo cizí se tak k vašemu přístroji nedostane. A navíc je součástí výbavy i parádní vychytávka! Webkamerka, pomocí které uvidíte, co se v pěstírně děje ve dne v noci.

Orientační cena:
Growduino V2 – od 10 000 Kč (dle konfigurace) 
www.growduino.cz 

Revelry

Značku Revelry založila parta nadšených surfařů, skejťáků a umělců z kalifornského městečka Santa Cruz, a protože se rádi baví a cestují po celém světě, navštívili i letošní Cannafest. Tam představili svou řadu speciálních, vodě odolných tašek, batohů a příručních brašen, které v sobě neprodyšně a bezpečně udrží před okolním světem jakoukoli vůni či zápach. Návrháři tašek se zaměřili nejen na diskrétní a esteticky jednoduchý design se smyslem pro barvy a detail, ale i na kvalitní materiály a konstrukci, které jsou garantem dlouholeté trvanlivosti a odolnosti proti poničení. Zárukou může být i fakt, že autoři batohů, jak sami píší na svém e-shopu, vytvořili tuto značku, protože zkrátka chtěli zavazadla, které by mohli sami používat. Takže ať už máte aktivní život a třeba cestujete okolo světa nebo jste raději domácí typ a dáváte přednost lenošení na gauči u televize, tašky a batohy Revelry vám všude, kde jste, zajistí komfort i ochranu.

Orientační ceny:
Taštička – 700 Kč
Batoh – 1 900 Kč
www.revelrysupply.com

Hydrology 9

Mnozí dávají přednost vaporizaci, protože oproti kouření ji považují za bezpečnější, zdravější a příjemnější způsob inhalace. Na druhou stranu někdo dává přednost kouření z bongu nebo vodní dýmky kvůli chlazení výparu a filtraci nečistot vodou. Hydrology 9 od americké společnosti Cloudious 9 je unikátním přenosným vaporizérem, který v sobě snoubí obě metody – jinými slovy se jedná o „vapobong“. Je vyroben z anodizované hliníkové slitiny a borosilikátového skla, což z něj dělá zařízení nejen stylové, ale i výkonné a odolné. Inovativní systém hydraulické filtrace dostává vaporizování na novou úroveň, neboť výpary jsou ochlazovány vodou v momentě, kdy procházejí unikátní tunelovou trubicí. Vaporizér je vybaven stabilizátorem nastavené teploty a mísícím nerezovým zařízením, které zajistí řádné promíchání vaporizované směsi v porcelánové komoře. Uživatelské rozhraní je velmi jednoduché, každé nastavení je indikováno jinou barvou LED kontrolek. Vaporizér měří na výšku bezmála dvacet centimetrů, váží téměř půl kilogramu a jeho baterie během vaporizace pravděpodobně vydrží déle než vy. 

Orientační cena:
Hydrology 9 – 6 200 Kč 
www.cloudious9.com

Nahoru
Je vám více než 18 let?
Tak pojďte dál!