Aktuální článek
Vaříme s konopím: Vegan Stir Fry

Vaříme s konopím: Vegan Stir Fry

  • aneb Jak smaží vegani.

Ingredience

  • 1 malá dýně nakrájená na kostičky
  • 1/2 lilku nakrájeného na kostičky
  • 1 hrnek očištěných zelených fazolí
  • 1 balení tofu
  • 1 červená nakrájená paprika zbavená semínek
  • 1 hrnek nasekaného čerstvého koriandru
  • 1 limetka
  • 1 polévková lžíce drceného česneku
  • 1 polévková lžíce drceného zázvoru
  • 3 lžíce bezlepkové tmavé sójové omáčky
  • 2 polévkové lžíce kokosového oleje obohaceného konopím
  • pálivá omáčka dle chuti

Postup přípravy

1. Poduste 4 minuty nakrájenou dýni a odložte ji stranou na později.

2. Rozpalte obyčejný rostlinný olej ve velké pánvi a přidejte lilek a tofu. Smažte, dokud není lilek a tofu křupavé, pak přidejte česnek a zázvor. Řádně promíchejte.

3. Přidejte sójovou omáčku společně s paprikou a fazolemi a za míchání smažte, dokud vše není uvařeno při zachování křupavosti. Přidejte dušenou dýni a kokosový olej obohacený konopím.

4. Stáhněte plamen, do pánve vymačkejte šťávu z poloviny limetky a přidejte většinu koriandru.

doporučujeme

5. Dochuťte pálivou omáčkou, popřípadě zbytkem limetky a koriandrem dle libosti. 

Velmi důležité je, aby zelenina, kterou připravujete, byla čerstvá. Servírujte s quinoou (merlíkem čilským) nebo divokou rýží. Porci si nandejte na zkoušku menší a část jídla si udělejte bez oleje obohaceného konopím, abyste se mohli dostatečně a bezpečně najíst. Zbytky jídla v lednici viditelně označte, aby je náhodou nesnědl jiný člen rodiny, pro kterého konopné jídlo není určené. Přejeme dobrou chuť!

Nahoru
Je vám více než 18 let?
Tak pojďte dál!