Aktuální článek
Vaříme s konopím: Vegan Stir Fry

Vaříme s konopím: Vegan Stir Fry

Redakce
  • aneb Jak smaží vegani.

Ingredience

  • 1 malá dýně nakrájená na kostičky
  • 1/2 lilku nakrájeného na kostičky
  • 1 hrnek očištěných zelených fazolí
  • 1 balení tofu
  • 1 červená nakrájená paprika zbavená semínek
  • 1 hrnek nasekaného čerstvého koriandru
  • 1 limetka
  • 1 polévková lžíce drceného česneku
  • 1 polévková lžíce drceného zázvoru
  • 3 lžíce bezlepkové tmavé sójové omáčky
  • 2 polévkové lžíce kokosového oleje obohaceného konopím
  • pálivá omáčka dle chuti

Postup přípravy

1. Poduste 4 minuty nakrájenou dýni a odložte ji stranou na později.

2. Rozpalte obyčejný rostlinný olej ve velké pánvi a přidejte lilek a tofu. Smažte, dokud není lilek a tofu křupavé, pak přidejte česnek a zázvor. Řádně promíchejte.

3. Přidejte sójovou omáčku společně s paprikou a fazolemi a za míchání smažte, dokud vše není uvařeno při zachování křupavosti. Přidejte dušenou dýni a kokosový olej obohacený konopím.

4. Stáhněte plamen, do pánve vymačkejte šťávu z poloviny limetky a přidejte většinu koriandru.

doporučujeme

5. Dochuťte pálivou omáčkou, popřípadě zbytkem limetky a koriandrem dle libosti. 

Velmi důležité je, aby zelenina, kterou připravujete, byla čerstvá. Servírujte s quinoou (merlíkem čilským) nebo divokou rýží. Porci si nandejte na zkoušku menší a část jídla si udělejte bez oleje obohaceného konopím, abyste se mohli dostatečně a bezpečně najíst. Zbytky jídla v lednici viditelně označte, aby je náhodou nesnědl jiný člen rodiny, pro kterého konopné jídlo není určené. Přejeme dobrou chuť!

Nahoru
Je vám více než 18 let?
Tak pojďte dál!

Contact to Listing Owner

Captcha Code