Aktuální článek
Editorial 52: Cesta je cíl

Editorial 52: Cesta je cíl

  • Říká se, že pokud skutečně chceme poznat své známé nebo kamarády, máme se s nimi vydat na cestu. V nepředvídatelných situacích na neznámých místech tak budeme mít příležitost zjistit, co jsou naši blízcí skutečně zač, a co od nich ve vypjatých situacích kdesi v dalekých krajích můžeme očekávat. Samozřejmě se na cestách dozvíme mnohé i sami o sobě. Není žádným tajemstvím, že cestování je vynikající aktivita pro naše fyzické tělo, vědecké poznání však navíc potvrzuje, že objevování nových míst je balzámem také pro duševní a emoční zdraví.

Během cestování ustoupí stres z práce a každodenních povinností a my tak budeme mít možnost zjistit, co je pro nás v životě skutečně důležité a zajímavé. Naše mysl si odpočine a tělo se zregeneruje. Cestování způsobuje návaly pocitů štěstí a lepší kontrolu emocí. Pokud si to dovolíme, cestování nám dokáže rozšířit mysl na takovou úroveň, o které jsme si ani nemysleli, že je možná. Objevování nových míst nabízí nové začátky, především pokud se vzpamatováváme z jakékoli významnější změny v životě. Nová místa a nabyté zkušenosti nám napomáhají přenastavit mozek, zlepšují nám náladu a upevňují sebejistotu.

Ocitnout se tváří v tvář problémům v neznámém prostředí nás nutí se adaptovat na život, který je mimo naši komfortní zónu. To nás ve výsledku činí flexibilnějšími, trpělivějšími a emocionálně silnými. Zážitky z cizích krajů zvyšují naši kognitivní pružnost a zvýrazňují hloubku a provázanost myšlenek, což ve výsledku vede ke zvýšené tvůrčí činnosti. V neposlední řadě pak dlouhodobější cestování zlepší naši produktivitu nebo schopnost snadno řešit vzniklé problémy.

Samozřejmě je dobré mít na paměti, že se vyplatí mít cestu alespoň rámcově naplánovanou, abychom se vyhnuli chaosu a stresu při balení nebo odletu, pečlivě si vybrali destinaci a taktéž společnost lidí, se kterými se na cestu hodláme vydat. Jen takto naladění a vybavení si můžeme užít náš očekávaný trip (anglicky výlet) a poznat nejen exotická zákoutí, ale především sami sebe.

Vzhůru za dobrodružstvím!

Robert Veverka
šéfredaktor

…………………………..………………………………………………………..…………………………..  

Million Marihuana March 2019

V pořadí 22. ročník demonstrace za legalizaci konopí odstartuje průvodem centrem Prahy na ostrov Štvanice už 4. května. Přidejte se a během mírumilovného happeningu svou účastí vyjádřete nesouhlas s kriminalizací konopí a jeho uživatelů. Akce nabídne nejen koncerty a performance, ale i politickou diskuzi se zástupci parlamentních stran. Chybět nebudou ani tematické přednášky nejen o konopí, praktické workshopy, konopné tržiště, vaporizer lounge, prezentace českých i zahraničních neziskovek či zajímavý program pro děti.

Veškeré informace na mmm.legalizace.cz. 

Nahoru
Je vám více než 18 let?
Tak pojďte dál!