Aktuální článek
Million Marihuana March 2019: koncerty, workshopy i debata s politiky

Million Marihuana March 2019: koncerty, workshopy i debata s politiky

  • 22. ročník pražské demonstrace za legalizaci konopí, Million Marihuana March 2019, se nezadržitelně blíží. Pojďme se podívat na hlavní body programu.

Million Marihuana March je každoroční demonstrace za legalizaci konopí, která se začátkem května koná ve stovkách měst po celém světě. Součástí tohoto globálního protestu je i pražská demonstrace a následný kulturní happening.

Demonstrace za změnu konopné legislativy 

Nesouhlasíte s kriminalizací konopí a jeho uživatelů? Přidejte se k demonstraci, která si klade za cíl ukázat veřejný zájem současné restriktivní zákony změnit. Konopí je nejstarší kulturní rostlina s širokým potenciálem využití od léčby po průmysl, a jak ukazuje i současný vývoj ve světě, její smysluplná legální regulace vede ke snížení případných rizik a maximalizaci přínosu, který tato bylina pro lidstvo nesporně má.

Průvod demonstrace začne v sobotu 5. května v Praze ve 12.30 pochodem z Karlova náměstí centrem města až na ostrov Štvanice, kde bude připraven kulturně-vzdělávací happening. Od 11:30 bude v parku na Karlově náměstí nachystán workshop výroby transparentů do průvodu demonstrace. 

Demonstrace začne v sobotu 5. května v Praze ve 12.30 pochodem z Karlova náměstí centrem města až na ostrov Štvanice.

Kulturní happening na ostrově Štvanice 

Na ostrově Štvanice nabídne nejen koncerty, politickou diskuzi, přednášky a workshopy, ale i neziskový sektor a program pro děti. Na akci se v rámci trhu představí čeští i zahraniční výrobci produktů z oblasti kon. potravin, nápojů nebo textilu. Nebudou chybět prodejci výběrových osiv. 

LIVE stage:

14:30 – 15:30 – Švihadlo
15:50 – 16:50 – UNITED HEADS
17:10 – 18:10 – Suns of Dub
18:30 – 19:30 – POHŘEBNÍ KAPELA
19:50 – 21:50 – Nevereš

Panelové diskuze

15:00 – 16:30 – Politická debata
17:00 – 18:30 – Otázky & odpovědi o léčbě konopím

Konopné workshopy:

14:00 – 20:00 – Jak si postavit dům z konopí 
14:00 – 20:00 – Domácí výroba bylinné masti a výtažku
14:00 – 20:00 – Tradiční způsoby využití konopí

Z hudebního programu nebude chybět DJs Vinyl Stage, která vás zarčeně roztančí. V rámci konopného trhu se představí výrobci konopných potravin, nápojů i oblečení.
Těšíme se i na každoroční Cool-DJ-School, prezentaci neziskových organizací, a v neposlední řadě ohnivou show Tribo Fuego. Po setmění se v pražských klubech Fuchs2 – CROSS][CLUB – officiall – Centrála rozjedou afterparties, kde bude zábava pokračovat až do ranních hodin. 

Zveme vás na stánek magazínu Legalizace 

Stejně jako každý rok, i letos bude mít na happeningu na Štvanici své místo i magazín Legalizace, který je mediálním partnerem akce. Na našem stánku najdete tradičně širokou nabídku čtení z edice Legalizace, magazíny se semínky v příloze, kuřácké potřeby nebo originální textil. Představíme také sortiment konopného obchodu Legalmarket.cz. Těšíme se na viděnou, 4. května v Praze! Pro více informací sledujte událost na Facebooku a webové stránky www.legalizace.cz

Nahoru
Je vám více než 18 let?
Tak pojďte dál!