Aktuální článek
Do Prahy přijíždí Alborosie & The Shengen Clan

Do Prahy přijíždí Alborosie & The Shengen Clan

  • Zveme vás na koncert sicilského rastamana, který patří mezi evropskou reggae špičku. Uvidíme se už v neděli 28. dubna v Lucerna Music Baru!

Sicilský rodák Alborosie tady asi není třeba příliš představovat. Tento rastaman s dready až po kolena sice žije už druhou dekádu na Jamajce, kde si postavil studio a spolupracuje s první ligou tamní scény, zároveň je ale jedním z nejvýraznějších evropských hlasů reggae. Do Prahy se po třech letech vrátí hned s dvěma aktuálními alby – loňským The Unbreakable, které vydal ve spolupráci s kultovními The Wailers, a také zbrusu novým kouskem Dub For The Radicals, který vyšlo 18. ledna 2019!

Alborosie přezdívaný také Puppa Albo je nejen zpěvák, ale ve svém studiu si také sám nahrává vícero hudebních nástrojů. Už roky také studuje originální foundation zvuk od zakladatelů žánru, který umí velmi věrně napodobit a rozvíjet dále jako muzikant, zvukový inženýr, remixér i producent.

V záplavě dalších jmen je dnes Alborosie jednou z hlavních hvězd labelů Greensleeves a VP Records, kteří jsou největšími ve světě reggae music. Koncem června 2018 Alborosie vydal kritiky i veřejností velmi ceněné album The Unbreakable, na kterém spolupracoval s legendárními The Wailers. Na albu navíc hostují jamajské hlasy první velikosti, jako jsou Beres Hammond, Chronixx, Jah Cure, Kumar (ex Raging Fyah) a další.

V lednu pak vyšlo další zbrusu nové album Dub for Radicals, které je právě tím již zmíněným dubovým projektem, na kterém Alborosie spolupracoval s další kultovní jamajskou kapelou Roots Radics. Albo tu byl studiový inženýr, muzikant, postaral se o mix a i to celé zprodukoval.

……………………………………………..……………………………………………..

Kdy: 28. 4. 2019
Kde: Lucerna Music Bar, Praha
Vstupenky: 590 / 627 / 650 Kč 

Sledujte aktuality v události na Facebooku. 

Nahoru
Je vám více než 18 let?
Tak pojďte dál!