Arašídovo-konopné koláčky
Suroviny pro 25-30 kusů:
2 šálky konopné mouky
1 šálek hladké mouky, nejlépe v bio kvalitě
1 šálek arašídového másla
½ šálku mléka
2 pol. lžíce konopných loupaných semínek
1 šálek kravského měkkého másla
3 vejce
¾ šálku tekutějšího medu
špetka soli
1 čajová lžička prášku do pečiva
- Předehřejeme troubu na 180 °C a připravíme plech vyložený pečícím papírem nebo plech vymazaný máslem.
- Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků uděláme krásný sníh.
- Zbylé žloutky a všechny ostatní ingredience smícháme dohromady. Přidáme prášek do pečiva a pak lehce vmícháme připravený sníh z bílků.
- Lžící (kterou si vždy namočíme ve vodě, aby se na ní těsto nelepilo) nabereme trochu těstíčka, dáme na plech a jemně zmáčkneme. Koláčky klademe jeden od druhého přibližně ve vzdálenosti jednoho centimetru.
- Pro lepší chuť můžeme koláčky nakonec ještě posypat drcenými arašídy.
- Dáme do trouby a pečeme 10-15 minut.
Sýr konopáč
Jméno: SÝR
Příjmení: KONOPÁČ(R)
Datum narození: 5.7. 2010
Místo narození: Brníčko u Zábřeha na Moravě, statek u Hrdličků
Stav: čerstvý, uzený, zrající
Složení: kravské nebo ovčí mléko, konopné semeno a list, syřidlo, sůl
Příbuzní: KONOPÁČ ® bryndza, KONOPÁČ ® oštěpek, KONOPÁČ ® pomazánka
Výskyt: Hempoint, Gurmán Brno, To pravé z Hané
![]() |