Aktuální článek
High Tech #55

High Tech #55

  • Tři šikovné technlogické pomůcky, které zpříjemňují život s rostlinami. V podzimní edici představujeme hydraulický lis, chytrý pěstební box a luxusní rolling kit.

Qnubu Rosin Press 20

Hydraulický lis Qnubu Rosin Press s tlakem 20 tun využívá při lisování bylinných extraktů technologii ohřevu, která napomáhá až o 80 % účinnější extrakci. Jedná se o velmi jednoduchou a efektivní metodu, která spočívá ve vytváření tlaku na bylinný materiál umístěný mezi dva voskované papíry na horkých hliníkových deskách. Kvalitu výsledného produktu vám zaručí speciální nylonové sáčky různé hrubosti, do kterých se byliny před lisováním vloží a díky kterým lze docílit čisté extrakce bez rostlinných zbytků a nečistot. Po rozevření lisu tak na voskovaném papíře zůstane jen čistá pryskyřice, která již nepotřebuje další úpravu. Protože hydraulický lis Qnubu Rosin o výkonu 1 400 wattů, jehož čelisti lze nahřát až na 254 °C, není svou pořizovací cenou snadno dostupný každému, nabízí jeho distributor za pár stokorun všem nadšencům i možnost si toto profesionální zařízení pouze vypůjčit.

Orientační ceny:
Qnubu Rosin Press 20 t – 29 999 Kč
Qnubu Rosin Press 20 t půjčovné – 1 500 Kč / víkend 
www.growmarket.cz

Green Wise

Green Wise je moderní designová pěstební skříň, která v sobě nabízí vše nezbytné pro drobné pěstitele, kteří si přejí v pohodlí a luxusu domova kultivovat vlastní rostliny bez obtíží spojených s tradičním pěstebním stanem. Green Wise se po zakoupení snadno smontuje a ještě snadněji používá. V ceně skříně je širokospektrální 140W LED osvětlení a ventilace s filtry pro nezbytnou cirkulaci vzduchu. Pěstiteli tak stačí skříň jen postavit na vhodné místo, zasadit vybrané rostliny do substrátu plného živin, naplnit patnáctilitrový rezervoár vodou a má vystaráno. Celý pěstební cyklus – včetně výšky rostlin, teploty nebo množství závlahy – pak může na každodenní bázi snadno kontrolovat pomocí mobilní aplikace, s kterou má svou zahradu doslova neustále v kapse. Jedinou pracovní povinností bude udržovat dostatek vody v rezervoáru skříně, ale ani to mu nezabere moc času, neboť veškerou odpadní vodu skříň sama filtruje a vrací zpět do zavlažovacího cyklu. Díky své výšce 120 centimetrů a základně 60 centimetrů zabírá skříň velmi málo místa a pro svůj futuristický vzhled bude v každé domácnosti spíše moderním bytovým doplňkem, než aby náhodnému pozorovateli odkryla tajemství, které v sobě ukrývá. 

Orientační cena:

Green Wise – 35 000 Kč
green-wise.com

Otium Prima Rolling Box 

Otium v latině znamená odpočívat, zastavit se, osvobodit od každodenních povinností a zahledět se do nitra sama sebe. Je to přestávka, intimní chvilka. Otium je kufřík ukrývající souznění, dialog a hluboké filozofické myšlenky. A také drtičku a dlouhé papírky. Je tak praktický a osobitý, neustále v naší blízkosti, těšící se na náš dotek. Pohlazení po jeho ořechovém dřevě a každý jeho s mistrovskou péčí ručně vyřezávaný detail je balzámem na duši. Je to magická krabička, která vás okouzlí nečekaným přátelstvím, moudrostí, intuicí, sympatií a respektem. Je aktem sdílení a sebepoznání. Otium Prima je první svého druhu, ale budou následovat další a další. Touha po klidu a zahálce nás nikdy nepřestanou uchvacovat. Dopřejte si prezicně zpracovaný balicí box, jedinečný originál, jakým jste i vy. 

Orientační cena:

Otium Prima – 6 000 Kč
www.otiumfree.it 

Nahoru
Je vám více než 18 let?
Tak pojďte dál!