Ingredience:
- indický chléb
- hummus
- čerstvá kukuřice, zrna odkrájená od klasu
- cibule, krájená na plátky
- chile pasilla, krájená na tenké plátky
- koriandr, jemně nasekaný
- kůra z ½ bio limetky; měsíček na zakápnutí
- 1 stroužek česneku
- 1 čajová lžička olivového oleje
- 1 čajová lžička konopím obohaceného slunečnicového oleje*
Postup:
- Předehřejeme troubu na 200 °C a nakrájíme a připravíme si všechnu zeleninu.
- Chléb natřeme tenkou vrstvou hummusu (množství asi jako rajčatového základu na pizze).
- Posypeme kukuřicí, plátky cibule, chile, limetkovou kůrou, propasírovaným česnekem a zakápneme oběma oleji.
- Takto dochucený solí a pepřem vložíme do trouby na 8 až 10 minut.
- Na upečený chléb přidáme koriandr a pokapeme trochou limetkové šťávy. Nakrájíme na libovolné kousky a můžeme podávat.
* Recept na obohacený olej najdete v magazínu Legalizace (č. 54).