Aktuální článek
Jakým způsobem ovlivňují hnojiva a živiny příchuť rostlin?

Jakým způsobem ovlivňují hnojiva a živiny příchuť rostlin?

  • Mají pesticidy, živiny a hnojiva opravdu dopad na chuť palic? Ano, mají, a dokonce nejen na ni. Chemické látky mohou ovlivnit i účinky, celkový výnos sklizně a další faktory.

V podstatě lze říct, že veškeré chemické látky, které do substrátu přidáme, se následně stávají součástí chemické struktury samotné rostliny. Pro všechny milovníky kvalitního konopí přinášímee ty nejužitečnější rady, jak správně hnojit a živit rostliny tak, aby se vám mohly následně odvděčit co nejlahodnějšími květy. Jak moc ovlivníme hnojením kvalitu palic? Mnohem více, než byste si na první pohled mohli myslet. Hnojiva a živiny jsou totiž schopny přetvořit celou plodinu prakticky od základu. Všechny látky obsažené v substrátu mají přímý vliv na rostlinu jako takovou. Musíme však umět rozlišit mezi hnojivy/živinami a pesticidy, protože jejich kontaminační vlastnosti nejsou na stejné úrovni. 

Hnojiva

Většina hnojiv se vyrábí z látek jako dusík, fosfor či draslík, některé pak i z vápníku a hořčíku. Tyto přísady se řadí mezi ty nejdůležitější živiny, jež konopí potřebuje k tomu, aby produkovalo dostatek kanabinoidů a terpenů. To ale není jejich jediný význam. Správné hnojení také dokáže ve velkém přispět ke zvýšení výnosu sklizně.

Nejpřirozenější řešení problémů se škůdci představuje nasazení organických predátorů. 

Není proto divu, že hnojiva používá nespočet pěstitelů, kteří díky nim dosahují na poli pěstování excelentních výsledků, a to jak z pohledu kvality, tak i kvantity. S pomocí vhodného množství hnojiva jsou schopni rostlinám napomoci produkovat nejen více aktivních látek, ale i silnější aroma. Ale pozor! Přehnojení konopí může být potenciálně škodlivé, jelikož rostliny mnohdy nedokážou přehnaně velké množství živin vstřebat. Z tohoto důvodu je lepší s hnojením nakládat opatrně a pohlídat si, kolik hnojiva používáte. Také stojí za to mít přehled o hodnotě EC (elektrické vodivosti). Další informace o harmonogramu a doporučeném množství hnojení nalezete na přebalech prodávaných přípravků. I kdybyste to však s hnojením nepřeháněli, tak rozhodně stojí za to rostliny dva týdny před sklizní pořádně propláchnout. Za pomocí čisté vody v zálivce dostane z rostliny cokoli, co by teoreticky mohlo negativně ovlivnit její vůni nebo chuť. Pokud byste totiž i nadále hnojili, hrozí, že aroma sklizeného konopí bude ovlivněné hnojivy a hlavně by mohlo obsahovat zbytky nezdravých látek. 

Pesticidy

Pesticidy dokážou též leccos zachránit, když vaši zahradu napadnou škůdci. Vyrábí se však z nebezpečných látek, které mohou kvalitu konopí zhoršit a mít negativní dopad na vaše zdraví. Látky obsažené v pesticidech jsou převážně velmi agresivní, a proto se užívají proti chorobám a škůdcům. Bohužel většina substrátů, které jsou dnes k dostání, už v sobě nějaké pesticidy mají z výroby, takže i když byste se jim snažili zcela vyhnout, tak se vám to spíše nepodaří. Existuje ale vůbec jiný způsob, jak se škůdcům a chorobám postavit? Nejpřirozenější řešení je použít organické predátory.

Většina hnojiv se vyrábí z látek jako dusík, fosfor či draslík, některé pak i z vápníku a hořčíku.

Ani pořádným propláchnutím se nelze zbavit všech chemikálií, a proto je nutné se, pokud možno, pesticidů vyvarovat. Proč? Protože při užívání konopí přeci jen chceme konzumovat pouze kanabinoidní látky, a ne pesticidy. Pokud navíc nevyužíváte jen palice ke kouření, ale přímo extrakt, tak se vám při požití dostane do těla ještě více pesticidů. Důvodem je fakt, že extrakt je na aktivní látky mnohem bohatší, takže bude obsahovat i vyšší poměr pesticidů. 

Zdroj: www.humboldtseeds.net

 

Nahoru
Je vám více než 18 let?
Tak pojďte dál!