Aktuální článek
Vaříme s konopím – Hašimisu

Vaříme s konopím – Hašimisu

  • Konopná inspirace do kuchyně...

Hašimisu (2 listy)

Doporučené množství trávy:
2 g pro přípravu 4-6 porcí
0.4-0.6 g na porci

Pro přípravu tekutiny k namáčení sušenek:
100 ml silné kávy (espressa)
2 g hašiše
50 ml smetany
3 polévkové lžíce vanilkového cukru
2 panáky amaretta
100-150 g sušenek nebo jeden koláč nakrájený na proužky
2 polévkové lžíce medu
30 g cukru
2 polévkové lžíce vanilkového cukru
4 vaječné žloutky
250 g sýru mascarpone (ricotta)

Kakao pro nazdobení:

Celosvětově proslavený dezert „tiramisu“, v překladu „vytáhni mě“ či „zvedni mě“, s dlouhotrvajícím účinkem.

Nejprve připravte tekutinu k namáčení sušenek. Uvařte kávu. Nahřejte hašiš a nadrolte ho. Zahřejte smetanu, přidejte vanilkový cukr a ve směsi rozpusťte najemno nadrolený hašiš. Do kávy vlijte amaretto.

doporučujeme

Sušenky nebo kousky koláče rozložte do přiměřeně velké mísy. Pomocí ručního mixéru důkladně promíchejte med, cukr a vanilkový cukr. Přidejte vaječné žloutky a míchejte, dokud nevytvoříte tuhou, krémovitou hmotu. Nakonec vmíchejte mascarpone.

Připravené sušenky nebo proužky koláče namáčejte do kávové směsi. Pak svrchu potřete mascarponovou směsí. Vložte alespoň na 2 hodiny do chladničky a před podáváním posypte kakaem. 

Nahoru
Je vám více než 18 let?
Tak pojďte dál!