Aktuální článek
Vaříme s konopím – Těstovinový konopný salát

Vaříme s konopím – Těstovinový konopný salát

Profilový obrázek

Těstovinový konopný salát

Suroviny:

250 g širokých bezlepkových konopných nudlí (či jiné konopné těstoviny)
ledový nebo jiný salát
4 rajská jablíčka či další zeleninu dle chuti (okurku, papriku)
strouhaný parmazán
kopr nebo salát rukola na dochucení
mořská sůl
1 polévková lžíce bio loupaného konopného semínka
2 polévkové lžíce konopného oleje
1 polévková lžíce umeocta  (nebo jiného, např. balzamikový, jablečný, nebo si můžete vyrobit vlastní, naložit do něj bylinky, jaké máte rádi: rozmarýn, konopí, pepř, česnek, či chilli…)

Umeocet je z umeboshi švestiček a mořské soli a neobsahuje žádné chemické přísady ani barviva. Hodí se k přípravě zeleninových salátů, ale i mnoha dalších pokrmů, které potřebujeme zvýraznit slano-kyselou chutí. Většinu jídel už pak není třeba ani dosolovat. Umeocet je nejenom pochutina, ale je i velmi prospěšný zdraví. Když se třeba opijete jako Dán a ráno je vám takříkajíc na nic, dejte si 2 deci vody s 1 polévkovou lžící umeocta a jste jako rybička 🙂

Postup: Syrové konopné nudle uvaříme v osolené vařící vodě podle návodu, scedíme,  propláchneme ve studené vodě a necháme úplně vychladnout. Zeleninu umyjeme, nakrájíme na kousky,  přidáme k  těstovinám a promícháme i s ostatními surovinami. Podáváme na talíř s lístky ledového salátu, sypanými loupanými konopnými semínky.

K pití doporučuji konopný čaj s rozmarýnem, medem a citronem.

Nahoru
Je vám více než 18 let?
Tak pojďte dál!