Aktuální článek
Vaříme s konopím: Mousse au shit

Vaříme s konopím: Mousse au shit

Suroviny pro 4–6 porcí:

  • 200 g tmavé čokolády
  • 20 g másla
  • 1 g hašiše
  • 4 vaječné žloutky
  • 20 g vanilkového cukru
  • 4 vaječné bílky
  • 50 g cukru
  • 1 špetka soli
  • ⅛ l smetany
  • 1 malý šálek espressa nebo silné kávy
  • 1 panák amaretta nebo koňaku

Doporučené množství hašiše:

  • 1 g pro přípravu 4–6 porcí – cca 0,2–0,3 g na porci

Recept je z knihy Pečeme s konopím. Knihu objednávejte v e-shopu edice Legalizace.

Pro nazdobení:

doporučujeme

  • ⅛ l do tuha našlehané smetany
  • strouhaná čokoláda nebo práškový cukr

Příprava:

  • Nasekejte čokoládu a rozpusťte v nádobě s dvojitým dnem.
  • Rozpusťte máslo. Nahřejte hashit a na mírném plameni rozpusťte v másle.
  • Nechte vychladnout. Vaječné žloutky našlehejte s vanilkovým cukrem, až je směs pěnovitá a cukr rozpuštěný. Vaječné bílky našlehejte hodně do tuha s cukrem a špetkou soli. Stejně tak našlehejte i smetanu.
  • Espresso a likér vmíchejte do rozpuštěné čokolády, až získáte pěknou zářivou směs. Poté do ní vmíchejte žloutkovou směs (měla by být vlažná). Pak vmíchejte nejprve malou část tuhé bílkové směsi a následně zbytek. Stejný postup opakujte s našlehanou smetanou.
  • Pěnu (mousse) rozdělte na porce do skleniček nebo dejte do mísy. Nechte vychladnout v chladničce alespoň 4 hodiny. Před podáváním nazdobte šlehačkou a strouhanou čokoládou. Jinou možností nazdobení je položit navrch konopný list, posypat práškovým cukrem a nakonec konopný list opatrně odstranit.

Nahoru
Je vám více než 18 let?
Tak pojďte dál!