Hašišové dukátové buchtičky
Doporučené množství hašiše:
2g pro 4-7 osob
0.2g na buchtičku
Budeme potřebovat:
Pro 7 malých buchtiček (malý máslový pečený zákusek)
- 300g mouky
- 20g kvasnic
- 100ml vlažného mléka
- 30g másla
- 35g vanilkového cukru
- 2 polévkové lžíce citronové šťávy
- troška soli
- 2g hašiše
- 1 vejce
- pár kapek vody
- 60g rozpuštěného másla
Dejte 200g mouky s kvasnicemi do mísy. Přidejte vlažné mléko a zadělejte hmotu (hutné těsto). Poprašte moukou, zakryjte a nechejte uležet na teplém místě asi 10 minut. Rozpusťte máslo a smíchejte s citronovou šťávou a solí.
Zahřejte hašiš, nadrolte a opatrně přidejte do máslové směsi. Rozmíchejte dřevěnou lžící/vařečkou na prudkém plameni, dokud se hašiš nerozpustí. Nechejte vychladnout a vmíchejte vajíčko, až je směs pěkně krémová. Směs se zbytkem mouky přidejte do těsta a uhněťte do hladké a suché hmoty (pokud je těsto příliš pevné, přidejte trošku vody). Nechte odležet dalších 15 minut.
Předehřejte troubu na 200 °C. Rozdělte těsto na 7 kusů. Zakulaťte je, namočte jednotlivě do rozpuštěného másla a pak je dejte do pečící nádoby. Ti mlsnější z vás mohou dovnitř vmáčknout čerstvou švestku nebo broskev. Buchtičky pečte v předehřáté troubě 15 minut, až získají zlatohnědou barvu. Podle chuti posypte práškovým/vanilkovým cukrem.
Dobrou chuť!
Pavla Kasalová
![]() |