V době nejistého počasí a společenské nestability prudce stoupá zájem lidí o pěstování vlastních potravin. Tato kniha vám přináší techniky pěstování schopné čelit výzvám sahajícím od zdravotních a finančních problémů přes speciální dietní požadavky až po vážné katastrofy a klimatické změny.
Nezdolný zahradník
Praha, DharmaGaia 2017, 1. vydání
Cena: 398 Kč
Carol Deppeová
Kniha Nezdolný zahradník se mi dostala do rukou právě ve chvíli, kdy začínalo jaro a chod prakticky celého světa se kvůli koronaviru zastavil. Stejně jako mnoho dalších šťastlivců, kteří mají vlastní zahrádku, jsem v těchto nejistých časech začal přemýšlet o tom, co a jak pěstovat – kromě konopí samozřejmě –, abych byl co nejvíce potravinově soběstačný. Díky podtitulu „Pěstování potravin a soběstačnost v nejistých časech“ a pod-podtitulu „Pět potravin nutných pro přežití a prosperitu: brambory, kukuřice, fazole, dýně a vejce“ mi bylo okamžitě jasné, že tohle je publikace, kterou si musím přečíst. Autorka Carol Deppeová ze Spojených států je profesionální šlechtitelkou a vystudovanou bioložkou s titulem z Harvardovy univerzity a jejím cílem je seznámit právě třeba prostřednictvím této knihy co nejvíce lidí s organickým a trvale udržitelným farmařením, které je zásadní pro přežití člověka v tomto tisíciletí.
Tuto knihu si lze zakoupit také v LegalMarketu.